Locatie

Waar je wil bevallen, is jullie persoonlijke keuze: het belangrijkste is dat het de plek is waar jullie je op je gemak voelen!

Je kunt ervoor kiezen om thuis of in het geboortecentrum Origine te bevallen. In beide gevallen zal één van de verloskundigen uit onze praktijk jullie bevalling begeleiden samen met een kraamverzorgster. Hebben jullie de wens om in geboortecentrum Origine te bevallen, meld je dan tijdens de zwangerschap aan op hun website: Geboortecentrum Origine

Daarnaast kan het ook zijn dat er tijdens de zwangerschap of bevalling een reden is ontstaan om op de medische verloskamers te bevallen. In dit geval zal er de verloskundige van het ziekenhuis, arts-assistent of gynaecoloog jullie bevalling begeleiden samen met een verpleegkundige of kraamverzorgster van het ziekenhuis. Wanneer er tijdens de bevalling een reden is om naar de medische verloskamers te gaan (denk aan: pijnstillingwens, het niet vorderen van de bevalling of als de baby in het vruchtwater heeft gepoept), gaan we met jullie mee naar het ziekenhuis voor de overdracht.