Borstvoeding of flesvoeding

Je baby drinkt het eerste half jaar alleen maar melk. We vinden het daarom belangrijk dat je een bewuste keuze maakt wat voor voeding je jouw baby gaat geven.

Borstvoeding is de beste voeding voor je baby. Indien dit niet mogelijk is, is flesvoeding een goed alternatief.

  • Borstvoeding biedt o.a. bescherming tegen allergieën, suikerziekte, astma, maagproblemen en overgewicht op latere leeftijd.
  • Borstvoeding verhoogt de afweer tegen infectieziekte en het is licht verteerbaar.
  • Praktisch gezien heeft borstvoeding het voordeel dat het precies is afgestemd op de behoefte van je kind, je hebt het altijd bij en het is gratis.

Wanneer je hebt besloten om borstvoeding te gaan geven, is een goede voorbereiding belangrijk. Het is raadzaam om al in de zwangerschap hierover een voorlichtingsavond bij te wonen of een borstvoedingscursus te volgen. Deze vinden ook plaats bij ons op de praktijk en worden gegeven door een lactatiekundige. Bij borstvoedingsproblemen in het kraambed overwegen we soms om een lactatiekundige in te schakelen voor extra tips en adviezen.

Wanneer je flesvoeding wilt gaan geven, kan je beginnen met “standaard voeding 1″ en zorg voor minimaal twee flesjes. Wanneer je bij Origine of in het ziekenhuis bevalt, zijn daar flesjes en kunstvoeding aanwezig, dit hoef je niet mee te nemen.