De kraamweek

Als je bevallen bent, houdt onze zorg nog niet op. In de kraamweek komen wij regelmatig bij jullie thuis op bezoek om te kijken hoe het gaat. In deze periode zijn wij 24 uur per dag bereikbaar voor vragen. De kraamverzorgster is deze eerste week dagelijks bij jullie in huis voor de controles en de verzorging van moeder en kind. Wanneer er problemen zijn, zal zij contact met ons opnemen. Hoeveel uren kraamzorg jullie krijgen, is afhankelijk van de situatie en jullie eigen wens. In de zwangerschap neemt de kraamzorgorganisatie waar jullie je ingeschreven hebben contact met jullie op voor het plannen van een intakegesprek (telefonisch of bezoek aan huis).

Tussen de vijfde en achtste dag na de bevalling wordt de hielprik en de gehoorscreening uitgevoerd. Met de hoortest controleren ze of beide oortjes werken en bij de hielprik screenen ze op verschillende aandoeningen en stofwisselingsziekte bij een baby.

Jullie baby moet binnen 3 werkdagen aangegeven worden bij de burgerlijke stand van de gemeente waar de baby is geboren. Dit gaat altijd op afspraak, deze kan je online maken bij de gemeente. Soms is het ook mogelijk om aangifte te doen in het ziekenhuis, als de baby daar geboren is. Denk bij de aangifte aan het meenemen van jullie trouwboekje / akte van erkenning .