Na de kraamweek

Het Centrum voor Jeugd en Gezin Etten-Leur (CJG) neemt na de kraamweek de zorg voor de baby over. Alle (aanstaande) ouders kunnen met vragen over opvoeden en opgroeien bij het CJG terecht.

Het consultatiebureau is een onderdeel van het CJG. Zij nemen na ongeveer een week contact met je op voor een afspraak. Mocht er iets met de baby zijn, dan kan je altijd bij hen terecht. Ook hebben ze iedere week een inloopspreekuur. Kijk voor meer informatie op de website.

Mocht er in de eerste weken na de kraamweek een probleem met jou zijn, neem dan (afhankelijk van je klacht) contact met ons op of je huisarts.

We vinden het leuk en vaak ook nuttig als je na 6 weken nog bij ons op nacontrole komt, deze afspraak mag je zelf inplannen door contact op te nemen met de praktijk. Meestal proberen we deze te plannen bij de verloskundige die ook bij je bevalling is geweest. Bij deze nacontrole horen we graag hoe het met jullie gaat en blikken we terug op de zwangerschap, bevalling en kraamperiode. En is er natuurlijk nog de mogelijkheid tot het stellen van vragen bijvoorbeeld over anticonceptie.

Wanneer je bevallen bent bij de gynaecoloog in het ziekenhuis, krijg je soms een afspraak mee voor een nacontrole in het ziekenhuis.  Is dit niet het geval, dan ben je bij ons van harte welkom voor jouw nacontrole!