Eerste controle

Ben je zwanger? Neem dan contact op met Verloskundigen Etten-Leur voor het maken van een eerste afspraak, de intake. Deze afspraak vindt plaats rond de 8ste week van je zwangerschap. In deze periode plannen we tevens een vroege echo bij ons op de praktijk in. Bij deze vroege echo beoordelen we of de zwangerschapsduur ongeveer klopt en of er hartactie te zien is bij de baby.

Bij de eerste afspraak geven we informatie over de praktijk en over zwanger zijn. We stellen vragen aan jullie over jullie gezondheid, erfelijke aandoeningen in de familie, en eventueel vorige zwangerschappen. Uiteraard beantwoorden we ook jullie vragen.

Indien jullie dit wensen geven we informatie over de mogelijkheden van onderzoeken naar aangeboren afwijkingen bij jullie kindje. Via de website onderzoek van mijn ongeboren kind kun je meer hierover lezen

Daarnaast meten we je bloeddruk.

Aan het einde van de eerste controle geven we een verwijsformulier mee voor het plannen van een termijnecho bij 11 a 12 weken zwangerschap en krijg je van ons een labformulier om bloed te gaan laten prikken.

Na de intake plannen we de volgende zwangerschapscontrole met jullie in.