Hieronder tref je een overzicht aan van de verschillende zwangerschapscursussen in Etten-Leur en omgeving.

Wendy Seelen

lactatiekundige & Babycoach

06-29808282

www.praktijkwendyseelen.nl

 

Mijn naam is Wendy Seelen. Sinds 2005 ben ik werkzaam als lactatiekundige IBCLC. Dit betekent dat ik moeders en baby’s begeleid bij het geven van borstvoeding. Het is iets heel natuurlijks maar gaat niet altijd vanzelf. Een goede voorbereiding kan het wel makkelijker maken.

Met veel plezier verzorg ik  al jaren de cursus borstvoeding hier in de praktijk. Vanwege de coronamaatregelen heb ik de cursus nu een tijdje online gegeven. Lekker vanaf je eigen bank samen naar de informatie luisteren geeft jullie als ouders een goede basis. Naast het geven van deze voorlichting doe ik consulten aan huis als je kindje geboren is, ben ik telefonisch bereikbaar en verzorg in wekelijks een gratis inloopspreekuur in het “borstvoedingcafe Breda”. Naast kennis over voeding kan ik als babycoach ook advies geven over o.a. ritme, huilen en slapen. Dus aarzel niet om een keer te bellen of een appje te sturen als je ergens mee zit!

 

Wendy

 

www.praktijkwendyseelen.nl

Klik hier voor de online cursus borstvoeding

Zwangerschapenzo

Etten-Leur | 06-45454958
www.zwangerschapenzo.nl

 

Een praktische en complete zwangerschapscursus! Met deze cursus krijg je in 8 lessen van 1,5 uur alle informatie rond zwangerschap en bevalling die je nodig hebt. In een kleine groep en in een ongedwongen sfeer behandelen we elke les een stukje theorie rond thema’s als: de ontsluiting, het persen, de kraamweek, e.d. Daarna gaan we praktisch aan de slag met o.a. bekkenbodemspieren, buik- en rugspieren, ademhaling en ontspanning.Tevens: nagym, babymassage, zwangerschapsmassage, individuele therapie bij bekken/rugklachten.

 

Informatie of aanmelden: info@zwangerschapenzo.nl / tel: 06-45454958 Esther van den Haspel, oefentherapeut Cesar.

CrossFit 7 Mountains

Zevenbergen | 0168-785123
www.crossfit7mountains.nl/powermama

 

Wij van CrossFit 7 Mountains bieden in samenwerking met The Core Academy het Powermama programma aan. Tijdens dit 8 weekse programma maak je onder deskundige begeleiding kennis met de sport CrossFit. Gedurende de lessen is er extra aandacht voor de core, bekkenbodem, balans en ademhaling. Het doel van deze trainingen is om fit te blijven tijdens de zwangerschap of weer fit te worden na de bevalling. Daarnaast zorgen we ervoor dat na dit programma weer deelgenomen kan worden aan reguliere trainingsprogramma’s omdat de opgedane kennis ook toepasbaar is in het dagelijks leven of gedurende reguliere trainingen.

Voordelen van het Powermama programma:

-Het programma is opgesteld in samenwerking met een erkende bekkenbodem fysiotherapeut en verloskundige

-Trainingen worden gegeven door een gecertificeerde trainster die gespecialiseerd is in het trainen van zwangere vrouwen of trainingen na de zwangerschap

-Krijg handvatten aangereikt om je trainingen weer op te pakken of om weer te starten zonder risico op blijvende klachten zoals urineverlies of een blijvende diastase.

-Sterkere buik- en bekkenbodemspieren

-Verbetert uithoudingsvermogen

 

Email: info@crossfit7mountains.nl / Telefoonnr. 0168-785123

Haptonomische Zwangerschapsbegeleiding

Zevenbergen | 0168-407135 | info@haptotherapie-moerdijk.nl
www.haptotherapie-moerdijk.nl

 

Tijdens de begeleiding gaat het erom dat je met aandacht gaat voelen naar het kindje, waardoor je het contact dat er is tussen jou en je kind al voor de geboorte gaat ervaren. Door middel van de aanraking kunnen jij, je partner en het kindje met elkaar vertrouwd raken en elkaar welkom heten. In het begin van de begeleiding wordt vooral aandacht besteed aan de wijze van aanraken en aan de emoties die daarbij waargenomen kunnen worden.
Je zult leren hoe je met de pijn om kunt gaan en je ruimte kunt maken in je lijf om je baby te begeleiden tijdens de geboorte. Je partner krijgt hierbij handvaten aangereikt om jou te coachen en te ondersteunen.
De bijeenkomst is samen met je partner. Gemiddeld zo’n 5x en starten meestal rond de 20ste week van de zwangerschap.

 

Je bent zwanger en je bent bezorgd Op de website www.metgevoelbevaltbeter.nl kun je meer lezen wat ik als GZ-haptotherapeut kan betekenen als je je zorgen maakt tijdens de zwangerschap en/of angstig bent voor de bevalling.

FitMama

Etten-Leur | 06-21257746
www.fitmama.nl

 

Het is wetenschappelijk bewezen dat sporten tijdens de zwangerschap veel voordelen geeft. Actief bewegen geeft een positief effect op het energieniveau en algemeen welbevinden en, heel fijn, het kan zwangerschapskwaaltjes verminderen.
Zo fit mogelijk zijn tijdens je zwangerschap heeft een positieve invloed op je bevalling en het geeft je een voorsprong op je herstel daarna.

 

Bij de training van FitMama werk je onder deskundige begeleiding van een ZwangerFit® docent actief aan je algehele conditie en spierkracht.

 

Dit doe je in een gemengde groep zwangere en pas bevallen dames.
Het sporten tijdens of na de zwangerschap wordt individueel afgestemd op jou als zwangere of pas bevallen moeder. Je kunt de ZwangerFit® cursus combineren met MamaFit trainingen (na de bevalling) en de Voorbereid Bevallen partneravond (aanrader!).

 

Praktische informatie:
Deelname aan de ZwangerFit® cursus en aan de losse trainingen kan vanaf 12 weken zwangerschap. De ZwangerFit® cursus bestaat uit 10 wekelijkse lessen van 90 minuten en omvat training en theorieles. Ook wanneer je van een 2e, 3e of 4e kindje zwanger bent is de ZwangerFit theorie waardevol om te volgen. De ZwangerFit is de enige zwangerschapscursus die veel aandacht besteedt aan voorlichting over het goed belasten tijdens je zwangerschap zodat je bekkenpijn en lage rugklachten kunt voorkomen / verminderen. Daarnaast is speerpunt van de ZwangerFit het herstel na de bevalling.

 

Er wordt vaak vergeten dat het herstel van een zwangerschap en bevalling langer duurt dan de zwangerschap zelf.
Met kennis, leefregels en goed opbouwen kun je bekken en bekkenbodemklachten maar ook lage rugklachten voorkomen en verminderen en zorgen voor een sneller herstel. Ongeveer 60% van de moeders ervaart na de bevalling (en soms nog jaren na de bevalling!) klachten zoals urineverlies bij druk, een zwaar gevoel onderin, niet meer kunnen hardlopen, lage rugklachten, verzakkingsklachten en dit is zeker te voorkomen / te verhelpen wanneer je weet wat je hieraan kunt doen en wat je kunt doen om het te voorkomen.
Deze cursus wordt gegeven op meerdere locaties en dagen van de week, in Etten-Leur is dat op dinsdagavond.

 

De ZwangerFit® lessen worden grotendeels door de meeste zorgverzekeraars in het aanvullende pakket vergoed. Je eigen risico wordt niet aangesproken. Neem voor meer info contact op met je verzekeraar.

 

Aanmelden? Neem dan contact op met:

FitMama
Angela Jonkers

Informatie of aanmelden: info@fitmama.nl / tel: 06-21257746

Mama Glow

Breda | 06-42227606
www.mamaglow.nl

 

Ik heb Mama Glow opgericht om jou als aanstaande & nieuwe mama te laten stralen. Rust, ontspanning en plezier te ervaren tijdens deze bijzondere periode in je leven. Om je zorgen en angsten weg te nemen, zodat jij kunt genieten van je zwangerschap en je mooie gezin.

De zwanger & yoga lessen, 1-daagse bevalcursus stressvrij bevallen, mama & baby wellness en back in shape & yoga voor na je bevalling dragen bij aan jouw balans en de moeder en vrouw die jij graag wilt zijn!

 

Contact gegevens: info@mamaglow.nl of mobiel: 0642227606

MamaKRACHT

Breda/Etten-Leur| 06-33742950
www.mamakracht-doula.nl

 

1-daagse bevalcursus: Een druk leven maar toch goed voorbereid zijn op je bevalling? Of ben je opnieuw zwanger en zoek je een opfriscursus? Kom dan naar de 1-daagse bevalcursus! Ik vertel je over je opties rondom de bevalling, ik geef je de belangrijkste informatie over hoe je je lichaam kunt meehelpen in plaats van tegenwerken door middel van duidelijke informatie en praktische technieken uit onder andere HypnoBirthing. Deze dagcursus is inclusief uitgebreide hand-outs en lunch.

doula: Is de bevalling toch nog spannend of heb je gewoon behoefte aan extra steun van iemand die de tijd en aandacht heeft om je echt te leren kennen? Dan maak ik jouw geboorteteam graag compleet. Samen kijken we naar jouw wensen en ontdekken we hoe we jouw vertrouwen rondom de bevalling kunnen versterken zodat jij vol overgave ‘JA’ kunt zeggen tegen het proces en vol vertrouwen zal durven bewegen, ademen en voelen tijdens de geboorte van jouw baby.

babymassage: Ook na de geboorte blijven baby’s verlangen naar de geborgenheid en warmte die ze negen maanden in mama’s buik hebben gekend. Door de massage met mama’s/papa’s handen ontstaat er een basis van vertrouwen en ontspanning die een goede voedingsbodem vormt voor een baby om mee op te groeien en te ontwikkelen.

 

Michelle Heijdelberger info@mamakracht-doula.nl

 

Mom in Balance West-Brabant

www.mominbalance.nl

 

Mom in Balance is hét sportprogramma voor tijdens de zwangerschap, een actief herstel na de bevalling en voor moeders die graag meer energie willen ervaren en sterk willen blijven in de eerste jaren van het moederschap. Er wordt onder professionele begeleiding gewerkt aan het op peil houden van de algehele conditie en het versterken van het lichaam. Op diverse locaties train je met Mom in Balance het hele jaar door in de gezonde buitenlucht!

 

Boek je gratis proefles met de code MOMPRF, aanmelden via mominbalance.nl Meer informatie via marianne@mominbalance.nl of kijk in de map bij de verloskundige.

Samen Bevallen

Etten-Leur | 06-27031535

www.samenbevallen.nl

 

Binnen de cursus Samen Bevallen krijgen jullie praktische informatie, worden jullie uitgebreid geïnformeerd en leren jullie technieken die je tijdens de bevalling kunt toepassen.

Tijdens de cursus is er steeds aandacht voor de ondersteunende rol van je partner, zodat hij of zij actief betrokken kan zijn bij de bevalling.

 

De onderwerpen waar de complete cursus Samen Bevallen aandacht aan besteedt, zijn:

– Het verloop van de zwangerschap

– Anatomie en lichaamshouding

– Pijnbeleving en pijnbestrijding

– Hoe om te gaan met angst en onzekerheid

– Thuis bevallen of in het ziekenhuis/kraamhotel

– Mogelijke complicaties tijdens de bevalling

– Aankondiging en fasen van de bevalling

– Ontspannings- en ademhalingsoefeningen

– Perstechniek en baringshoudingen

– Het eerste contact met je baby

– Borst- en flesvoeding

– De kraamtijd en de periode daarna

 

Er zijn een aantal mogelijkheden om de cursus Samen Bevallen te volgen:

– De complete cursus (7 bijeenkomsten voor de bevalling en een terugkombijeenkomst na de bevalling)

– De minicursus (4 bijeenkomsten voor de bevalling, geen terugkombijeenkomst)

– De privécursus

– De herhalingscursus

– English Spoken

– Weekendcursus

 

Meer informatie en aanmelden:

Wil je meer informatie over de cursussen, de startdata, de prijzen en de cursuslocaties, kijk dan op www.samenbevallen.nl Via deze website kun je je ook inschrijven. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met het Centraal Aanmeldpunt van regio West- en Midden-Brabant via west-brabant1@samenbevallen.nl of 06-27031535.

Op weg naar je bevalling

Vol vertrouwen bevallen | 06-24646296
www.volvertrouwenbevallen.nl

 

De cursus ‘Op weg naar je bevalling’ is een complete en zeer praktijkgerichte cursus in één avond voor jou en je partner. Alle facetten van de bevalling worden uitgebreid besproken, inclusief ontspanningsoefeningen en ademhalingstechnieken. Na het volgen van de cursus heb je een heel compleet en reëel beeld van de bevalling met als rode draad wat je zelf kunt doen om je bevalling positief te beïnvloeden. De cursus is zeer praktijkgericht door de jarenlange ervaring van de docente op de verloskamers. De cursus wordt in groepsverband met maximaal 12 deelnemers gegeven. Vol Vertrouwen Bevallen biedt je ook de mogelijkheid om je thuis, in je eigen vertrouwde omgeving voor te bereiden op de bevalling op een door jou gewenst tijdstip.

 

Meer informatie, ook over de cursus zwangerschapsmassage, vind je op de website www.volvertrouwenbevallen.nl. Aanmelden kan per e-mail via caroline@volvertrouwenbevallen.nl of telefonisch via 06-24646296.

Breda | 06-24753250
www.mamaenco.nl

 

Wil je tijdens je zwangerschap verantwoord blijven sporten? De cursus Zwanger & Fit is een actieve en sportieve cursus voor zwangeren, waaraan iedereen op zijn eigen niveau mee kan doen. De trainingen zijn in de winter binnen en in het voorjaar en zomer lekker buiten Naast het verantwoord blijven sporten is er ook aandacht voor een goede voorbereiding op de bevalling, een extra cursus is dus niet nodig. Voor meer informatie kun je contact opnemen met: frederique@mamaenco.nl of kijken op de website: ww.mamaenco.nl Je bent altijd welkom voor een proefles. Bij mama en co kun je ook terecht voor : ont-zwanger en fit, Baby & Fit (sporten met je kindje) , Babymassage en Kinderfysiotherapie.

 

Kijk ook op: www.facebook.com/mamaenco Zwanger & Fit Breda-noord / Breda Zuid 0624753250

ZwangerFitenzo

Etten-Leur | 06-45454958
www.zwangerschapenzo.nl

 

Gewoon een uur lekker trainen en bewegen, verder geen poespas!
Een groepsles speciaal samengesteld om ook in je zwangerschap veilig te kunnen blijven sporten!
Behalve conditie en stabiliteitstraining, komen in deze les ook de belangrijkste spiergroepen aan bod, zoals de schuine buikspieren, bil- en beenspieren, rug- en bekkenbodemspieren.
Instromen kan op elk moment van de zwangerschap!
Ook geschikt om weer back in shape te komen na je bevalling!

 

Kosten: 8 euro per les, we werken met een strippenkaart. Proefles gratis!
Locatie: Trivium Sport & Dance, Etten-Leur
Dag/tijd: Vrijdagochtend 10:15 u. – 11:15 u.

 

Informatie of aanmelden: info@zwangerschapenzo.nl / tel: 06-45454958 Esther van den Haspel, oefentherapeut Cesar.

*Ook bij Zwangerschapenzo: cursussen in vaste groep ‘s avonds of zwangerschapsyoga.

Zwangerschapsyoga – pilates

Etten-Leur | 06-81363183

www.zwangerschapenzo.nl / www.yoga-etten-leur.nl

 

Een rustigere les (in samenwerking met Yoga & Coaching Etten-Leur), met veel aandacht voor ademhaling, ontspanning en mobiliteit, zonder zweverigheid, maar met een praktische insteek.

Yoga-oefeningen worden gecombineerd met pilates-invloeden en oefeningen uit de Cesartherapie. Ook in deze les komen de spiergroepen aan bod die nu van belang zijn: o.a. schuine buikspieren en rugspieren, bil-/heupspieren en bekkenbodemspieren. En er is natuurlijk ruim aandacht voor ademhaling en ontspanning! Waar nodig kan de oefenstof aangevuld worden met uitleg rond de verschillende fases van de bevalling.

De lessen vinden plaats in het prachtige, oude en sfeervolle pand van het Regiment, aan de Bisschopsmolenstraat.

Instromen kan op elk moment van de zwangerschap!, en de les is evt ook geschikt om je lichaam weer aan te sterken na de bevalling. -Kosten: betaling en inschrijving verlopen via Yoga en Coaching Etten-Leur.

 

-Dag/Tijd: Maandagochtend van 9:00 tot 10:15.

-Locatie: Yoga & Coaching Etten-Leur, Bisschopsmolenstraat 54-58, Etten-Leur. Voor aanmelden, en verdere info omtrent betaling e.d. mail naar: margot@yoga-etten-leur.nl, of bel: 06-81363183 (Margot Dullaert).

 

Uw zwangerschapscursus hier

Regio Brabant
www.uw-website.nl

Uw organisatie hier? Stuur ons een e-mail en wij zorgen dat u met uw logo en omschrijving op onze website staat.