Hieronder tref je een overzicht aan van de verschillende zwangerschapscursussen in Etten-Leur en omgeving.

Wendy Seelen

lactatiekundige & Babycoach

06-29808282

www.praktijkwendyseelen.nl

 

Mijn naam is Wendy Seelen. Sinds 2005 ben ik werkzaam als lactatiekundige IBCLC. Dit betekent dat ik moeders en baby’s begeleid bij het geven van borstvoeding. Het is iets heel natuurlijks maar gaat niet altijd vanzelf. Een goede voorbereiding kan het wel makkelijker maken.

Met veel plezier verzorg ik  al jaren de cursus borstvoeding hier in de praktijk. Vanwege de coronamaatregelen heb ik de cursus nu een tijdje online gegeven. Lekker vanaf je eigen bank samen naar de informatie luisteren geeft jullie als ouders een goede basis. Naast het geven van deze voorlichting doe ik consulten aan huis als je kindje geboren is, ben ik telefonisch bereikbaar en verzorg in wekelijks een gratis inloopspreekuur in het “borstvoedingcafe Breda”. Naast kennis over voeding kan ik als babycoach ook advies geven over o.a. ritme, huilen en slapen. Dus aarzel niet om een keer te bellen of een appje te sturen als je ergens mee zit!

 

Wendy

 

www.praktijkwendyseelen.nl

Klik hier voor de online cursus borstvoeding

Zwangerschapenzo

Etten-Leur | 06-45454958
www.zwangerschapenzo.nl

 

Een praktische en complete zwangerschapscursus! Met deze cursus krijg je in 8 lessen van 1,5 uur alle informatie rond zwangerschap en bevalling die je nodig hebt. In een kleine groep en in een ongedwongen sfeer behandelen we elke les een stukje theorie rond thema’s als: de ontsluiting, het persen, de kraamweek, e.d. Daarna gaan we praktisch aan de slag met o.a. bekkenbodemspieren, buik- en rugspieren, ademhaling en ontspanning.Tevens: nagym, babymassage, zwangerschapsmassage, individuele therapie bij bekken/rugklachten.

 

Informatie of aanmelden: info@zwangerschapenzo.nl / tel: 06-45454958 Esther van den Haspel, oefentherapeut Cesar.

Cursus Natuurlijk Bevallen

Rijsbergen | 06-27373994 | rieneke@natuurlijkbevallen.nl
www.natuurlijkbevallen.nl

 

Geloof jij ook dat een bevalling een mooie, positieve en krachtige ervaring kan zijn? Omdat ik hiervan overtuigd ben heb ik het boek Natuurlijk Bevallen geschreven. In dit boek lees je onder andere hoe jij je het beste kunt voorbereiden op de bevalling. Hoe je om kunt gaan met de oerkracht, ofwel de weeën. Hoe vind je de juiste bevalhouding? Hoe werken je hormonen tijdens de bevalling en welke invloed heb je hier zelf op? Je leest over de rol van je partner en hoe je zelf de regie kunt houden tijdens de bevalling en in de eerste maanden van het ouderschap.

 

Naast het boek kun je je nóg beter voorbereiden op de geboorte met de cursus Natuurlijk Bevallen. Deze cursus volg je samen met je partner in één dag of twee dagdelen bij jullie thuis. Samen gaan jullie concreet oefenen met verschillende ademhalings- en ontspanningstechnieken. Ook gaan jullie aan de slag met het visualiseren van de geboorte en met affirmaties waarvoor je een set affirmatiekaarten ontvangt. We oefenen massagetechnieken en bevalhoudingen. En ook het geboorteplan komt aan bod. We bespreken hoe jouw lichaam op een natuurlijke wijze je kindje kan baren en hoe je hier zelf invloed op uit kunt oefenen. Daarnaast is er voldoende ruimte om jouw persoonlijke vragen te stellen.

 

Je ontvangt een hand-out met alle oefeningen en je krijgt exclusief online toegang tot geleide meditaties, die je kunt oefenen en kunt gebruiken tijdens je bevalling.

 

Heb je interesse in deze privécursus?

Mail of bel dan naar Rieneke de Kroon rieneke@natuurlijkbevallen.nl of 06-27373994

Better Through Movement

Zevenbergen | 0168-785123

www.betterthroughmovement.nl

info@betterthroughmovement.nl

 

Ben je opzoek naar zwangerschapstrainingen, of wil je het sporten weer oppakken na je bevalling, maar weet je niet wat veilig is voor jouw lichaam en je kindje? Dan is dit programma echt iets voor jou. Veel vrouwen willen gedurende de zwangerschap blijven sporten en na de bevalling zo snel mogelijk weer fit zijn. Een zwangerschap en bevalling hebben echter een behoorlijke impact op je lichaam. Verstandig is dus om voldoende rust te nemen en het sporten tijdens en na je zwangerschap verantwoord aan te pakken. Te vroeg, te zwaar trainen kan tot permanente klachten lijden. Start dus met verantwoord trainen onder de juiste begeleiding.

 

Better Through Movement biedt dit fantastische trainingsprogramma voor de regio Zevenbergen aan. Ons trainingsprogramma is speciaal gericht op vrouwen die willen sporten tijdens de zwangerschap en/of na de bevalling.

 

Voordelen:

  • Fit(ter) de zwangerschap te doorstaan.
  • onder begeleiding te sporten.
  • gericht te trainen voor de zwangerschap (bekkenbodem, transversus en ademhaling).
  • te weten hoe en wanneer zwanger sporten verantwoord kan.

 

Telefoonnr. 0168-785123

Haptonomische Zwangerschapsbegeleiding

Zevenbergen | 0168-407135 | info@haptotherapie-moerdijk.nl
www.haptotherapie-moerdijk.nl

 

Tijdens de begeleiding gaat het erom dat je met aandacht gaat voelen naar het kindje, waardoor je het contact dat er is tussen jou en je kind al voor de geboorte gaat ervaren. Door middel van de aanraking kunnen jij, je partner en het kindje met elkaar vertrouwd raken en elkaar welkom heten. In het begin van de begeleiding wordt vooral aandacht besteed aan de wijze van aanraken en aan de emoties die daarbij waargenomen kunnen worden.
Je zult leren hoe je met de pijn om kunt gaan en je ruimte kunt maken in je lijf om je baby te begeleiden tijdens de geboorte. Je partner krijgt hierbij handvaten aangereikt om jou te coachen en te ondersteunen.
De bijeenkomst is samen met je partner. Gemiddeld zo’n 5x en starten meestal rond de 20ste week van de zwangerschap.

 

Je bent zwanger en je bent bezorgd Op de website www.metgevoelbevaltbeter.nl kun je meer lezen wat ik als GZ-haptotherapeut kan betekenen als je je zorgen maakt tijdens de zwangerschap en/of angstig bent voor de bevalling.

FitMama

Etten-Leur | info@fitmama.nl | www.fitmama.nl

Bij FitMama kun je verantwoord sporten (evt i.c.m theorielessen) in je zwangerschap én na je bevalling maar ook leuke cursussen volgen voor jou óf samen met je baby of met je partner.

 

In onze praktische en nuchtere ZwangerFit cursus krijg je in de theorielessen info over onderwerpen als: 

Wat kun je zelf doen om je bevalling zo goed mogelijk te laten verlopen?

Hoe sport je verantwoordt tijdens je zwangerschap? 

Hoe voorkom of verminder je bekkenpijn, je krijgt gerichte adviezen mbt het dagelijks leven.

Hoe zorg je ervoor dat je het maximale uit je herstel na je bevalling haalt zodat je na de bevalling geen klachten houdt. 

 

Je sport in een leuke gezellige groep met aanstaande en pas bevallen mama’s. De ZwangerFit lessen hebben als basis de bekkenfysiotherapie, wij geven les aan elk niveau. Ook met bekkenklachten ben je bij ons op de goede plek! Wist je dat gericht blijven trainen de kans op bekkenpijn zelfs flink vermindert? We hebben korte lijntjes met fijne bekkenfysio’s in de omgeving en kunnen je gericht doorsturen indien nodig.

 

De ZwangerFit cursus wordt gegeven op 6 verschillende locaties. Flexibel trainen en deelnemen is speerpunt bij FitMama, je bent dus welkom op alle dagen en locaties om zo geen theorie of trainingen te hoeven missen. Aanmelden voor lessen gaat met onze eigen FitMama app, superhandig. 

 

Al onze lessen worden grotendeels door de meeste zorgverzekeraars in het aanvullende pakket vergoed. Je eigen risico wordt niet aangesproken. Neem voor meer info contact op met je verzekeraar.

 

Welke lessen bieden wij op dit moment aan: 

– ZwangerFit zwangerschapscursus (sporten én theorielessen) 

– ZwangerFit trainingen (sporten in de zwangerschap)

– MamaFit trainingen (sporten na je bevalling) 

– Voorbereid Bevallen (voorbereiding voor de partner op de bevalling) 

– MamaFit & Baby Indoor (samen met je kindje sporten) 

– Babymassage & Zo (babymassage en heel veel info!)

– FitMama Bootcamp (sporten na gedeeltelijk of volledig herstel)

 

Aanmelden of meer info? Dat kan via onze website: www.fitmama.nl

Mama Glow

Breda | 06-42227606
www.mamaglow.nl

 

Ik heb Mama Glow opgericht om jou als aanstaande & nieuwe mama te laten stralen. Rust, ontspanning en plezier te ervaren tijdens deze bijzondere periode in je leven. Om je zorgen en angsten weg te nemen, zodat jij kunt genieten van je zwangerschap en je mooie gezin.

De zwanger & yoga lessen, 1-daagse bevalcursus stressvrij bevallen, mama & baby wellness en back in shape & yoga voor na je bevalling dragen bij aan jouw balans en de moeder en vrouw die jij graag wilt zijn!

 

Contact gegevens: info@mamaglow.nl of mobiel: 0642227606

MamaKRACHT

Breda/Etten-Leur| 06-33742950
www.mamakracht-doula.nl

 

1-daagse bevalcursus: Een druk leven maar toch goed voorbereid zijn op je bevalling? Of ben je opnieuw zwanger en zoek je een opfriscursus? Kom dan naar de 1-daagse bevalcursus! Ik vertel je over je opties rondom de bevalling, ik geef je de belangrijkste informatie over hoe je je lichaam kunt meehelpen in plaats van tegenwerken door middel van duidelijke informatie en praktische technieken uit onder andere HypnoBirthing. Deze dagcursus is inclusief uitgebreide hand-outs en lunch.

doula: Is de bevalling toch nog spannend of heb je gewoon behoefte aan extra steun van iemand die de tijd en aandacht heeft om je echt te leren kennen? Dan maak ik jouw geboorteteam graag compleet. Samen kijken we naar jouw wensen en ontdekken we hoe we jouw vertrouwen rondom de bevalling kunnen versterken zodat jij vol overgave ‘JA’ kunt zeggen tegen het proces en vol vertrouwen zal durven bewegen, ademen en voelen tijdens de geboorte van jouw baby.

babymassage: Ook na de geboorte blijven baby’s verlangen naar de geborgenheid en warmte die ze negen maanden in mama’s buik hebben gekend. Door de massage met mama’s/papa’s handen ontstaat er een basis van vertrouwen en ontspanning die een goede voedingsbodem vormt voor een baby om mee op te groeien en te ontwikkelen.

 

Michelle Heijdelberger info@mamakracht-doula.nl

 

Mom in Balance

www.mominbalance.nl

 

Mom in Balance is sinds 2008 hét sportprogramma voor tijdens de zwangerschap, een actief herstel na de bevalling en voor moeders die graag meer energie willen ervaren en sterk willen blijven in de eerste jaren van het moederschap. Onze outdoor sportprogramma’s zijn ontwikkeld in samenwerking met gynaecologen en bekkken(bodem)specialisten. Er wordt onder begeleiding van gecertificeerde trainers gewerkt aan het op peil houden van de algehele conditie en het versterken van het lichaam. Hierbij wordt natuurlijk ook aandacht gegeven aan de ademhaling, de core en de bekkenbodem. Hoe train je die nu op een verantwoorde manier tijdens de zwangerschap en na de bevalling, om klachten te voorkomen. Ook als je bekkenklachten of rugklachten hebt, ben je bij ons (juist) aan het goede adres om op een verantwoorde manier tijdens en na je zwangerschap te trainen.Op diverse locaties in Breda, Etten-Leur en Prinsenbeek train je samen met andere (aanstaande) moeders het hele jaar door in de gezonde buitenlucht!

 

Boek je gratis proefles met de code MOMPRF via mominbalance.nl

Meer informatie via marianne@mominbalance.nl / 06-47928723 of kijk in de map bij de verloskundige.

Samen Bevallen

Etten-Leur | 06-27031535

www.samenbevallen.nl

 

Binnen de cursus Samen Bevallen krijgen jullie praktische informatie, worden jullie uitgebreid geïnformeerd en leren jullie technieken die je tijdens de bevalling kunt toepassen.

Tijdens de cursus is er steeds aandacht voor de ondersteunende rol van je partner, zodat hij of zij actief betrokken kan zijn bij de bevalling.

 

De onderwerpen waar de complete cursus Samen Bevallen aandacht aan besteedt, zijn:

– Het verloop van de zwangerschap

– Anatomie en lichaamshouding

– Pijnbeleving en pijnbestrijding

– Hoe om te gaan met angst en onzekerheid

– Thuis bevallen of in het ziekenhuis/kraamhotel

– Mogelijke complicaties tijdens de bevalling

– Aankondiging en fasen van de bevalling

– Ontspannings- en ademhalingsoefeningen

– Perstechniek en baringshoudingen

– Het eerste contact met je baby

– Borst- en flesvoeding

– De kraamtijd en de periode daarna

 

Er zijn een aantal mogelijkheden om de cursus Samen Bevallen te volgen:

– De complete cursus (7 bijeenkomsten voor de bevalling en een terugkombijeenkomst na de bevalling)

– De minicursus (4 bijeenkomsten voor de bevalling, geen terugkombijeenkomst)

– De privécursus

– De herhalingscursus

– English Spoken

– Weekendcursus

 

Meer informatie en aanmelden:

Wil je meer informatie over de cursussen, de startdata, de prijzen en de cursuslocaties, kijk dan op www.samenbevallen.nl Via deze website kun je je ook inschrijven. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met het Centraal Aanmeldpunt van regio West- en Midden-Brabant via west-brabant1@samenbevallen.nl of 06-27031535.

Op weg naar je bevalling

Vol vertrouwen bevallen | 06-24646296
www.volvertrouwenbevallen.nl

 

De cursus ‘Op weg naar je bevalling’ is een complete en zeer praktijkgerichte cursus in één avond voor jou en je partner. Alle facetten van de bevalling worden uitgebreid besproken, inclusief ontspanningsoefeningen en ademhalingstechnieken. Na het volgen van de cursus heb je een heel compleet en reëel beeld van de bevalling met als rode draad wat je zelf kunt doen om je bevalling positief te beïnvloeden. De cursus is zeer praktijkgericht door de jarenlange ervaring van de docente op de verloskamers. De cursus wordt in groepsverband met maximaal 12 deelnemers gegeven. Vol Vertrouwen Bevallen biedt je ook de mogelijkheid om je thuis, in je eigen vertrouwde omgeving voor te bereiden op de bevalling op een door jou gewenst tijdstip.

 

Meer informatie, ook over de cursus zwangerschapsmassage, vind je op de website www.volvertrouwenbevallen.nl. Aanmelden kan per e-mail via caroline@volvertrouwenbevallen.nl of telefonisch via 06-24646296.

Zwangerschapsmassage

Etten-Leur | 06-45454958
www.zwangerschapenzo.nl/zwangerschapsmassage

 

Tijdens de zwangerschap verandert er veel in je lichaam: door de groeiende baby in je buik en het toenemende gewicht verandert je houding en wordt er aardig wat van je spieren gevraagd.

Zwangerschapsmassage is een speciaal aangepaste, zachte massagetechniek waarbij rekening wordt gehouden met de fysiologische veranderingen in het lichaam. In deze massage van 60 minuten worden de gehele rug, schouders benen en voeten gemasseerd. Op het speciale matras, met uitsparing voor de buik, kun je weer eens heerlijk op je buik liggen! De massage kan evt ook op de zij liggend gegeven worden.

 

Een massage kan lichamelijke klachten tijdens de zwangerschap verlichten, maar ook geestelijke en emotionele spanningen die de vrouw ervaart verminderen. Een massage maakt de spieren soepeler, de ademhaling wordt dieper en het hoofd komt even helemaal tot rust. Het lichaam kan zich beter herstellen. De bloedcirculatie van jou en je kindje wordt gestimuleerd, en zwangerschapskwaaltjes, zoals hoofdpijn en misselijkheid, kunnen afnemen Door deze ontspanning kan de zwangerschap bewuster en intenser ervaren worden. Uit onderzoek blijkt dat een zwangerschapsmassage onder meer positieve effecten heeft op de slaap en zorgt voor minder rugpijn en minder aanmaak van stresshormonen.

 

Ook leuk om cadeau te geven of te krijgen! Leuk verpakte cadeaubonnen verkrijgbaar!

Zwangerschapsyoga – pilates

Etten-Leur | 06-81363183

www.zwangerschapenzo.nl / www.yoga-etten-leur.nl

 

Een rustigere les (in samenwerking met Yoga & Coaching Etten-Leur), met veel aandacht voor ademhaling, ontspanning en mobiliteit, zonder zweverigheid, maar met een praktische insteek.

Yoga-oefeningen worden gecombineerd met pilates-invloeden en oefeningen uit de Cesartherapie. Ook in deze les komen de spiergroepen aan bod die nu van belang zijn: o.a. schuine buikspieren en rugspieren, bil-/heupspieren en bekkenbodemspieren. En er is natuurlijk ruim aandacht voor ademhaling en ontspanning! Waar nodig kan de oefenstof aangevuld worden met uitleg rond de verschillende fases van de bevalling.

De lessen vinden plaats in het prachtige, oude en sfeervolle pand van het Regiment, aan de Bisschopsmolenstraat. Instromen kan op elk moment van de zwangerschap!

 

De les is eventueel ook geschikt om je lichaam weer aan te sterken na de bevalling.

 

  • Kosten: betaling en inschrijving verlopen via Yoga en Coaching Etten-Leur.
  • Dag/Tijd: Maandagochtend van 9:00 tot 10:15.
  • Locatie: Yoga & Coaching Etten-Leur, Bisschopsmolenstraat 54-58, Etten-Leur. Voor aanmelden, en verdere info omtrent betaling e.d. mail naar: margot@yoga-etten-leur.nl, of bel: 06-81363183 (Margot Dullaert).

 

Uw zwangerschapscursus hier

Regio Brabant
www.uw-website.nl

Uw organisatie hier? Stuur ons een e-mail en wij zorgen dat u met uw logo en omschrijving op onze website staat.