Vroege echo

Als je je aanmeldt bij ons op de praktijk krijg je vroeg in de zwangerschap (rond 7-8wk) een  vroege echo  aangeboden op de praktijk.  Bij deze echo kijkt de echoscopiste of er een vruchtje te zien is in de baarmoeder en of het hartje klopt. Hiermee hopen we wat geruststelling te geven in een spannende eerste periode van de zwangerschap.

 

Termijnecho

Het doel van de termijnecho is het bepalen van de exacte zwangerschapsduur en uitgerekende datum. Deze echo vindt plaats tussen de 10-12 weken. In deze periode groeit elk vruchtje ongeveer gelijk, zodat je met grote nauwkeurigheid de zwangerschapsduur kan vaststellen. Het maken van een termijnecho vindt plaats bij echocentrum Focus . Hierbij wordt ook naar de structuren van het vruchtje gekeken en bekeken of dit er goed en compleet uitziet.

Wil je alvast een schatting van je uitgerekende datum? Gebruik onze geboortecalculator!

 

SEO / 20 weken echo 

In de zwangerschap heb je de keuze om een screeningsecho te laten maken dit wordt ook wel de 20 weken echo genoemd. Bij deze echo kijken ze naar alle structuren en organen van de baby. Op deze manier kunnen ze eventueel afwijkingen bij de baby vaststellen zodat er indien nodig passende zorg geboden kan worden. Wanneer er bij de 20 weken echo geen afwijkingen gezien zijn geeft dit echter geen 100% garantie op een gezond kindje, omdat helaas niet alle eventuele afwijkingen zichtbaar zijn bij een echo.  Indien gewenst kan er gekeken worden naar het geslacht van de baby.

 

Liggingsecho

Rond de 35 weken krijg je een liggingsecho aangeboden. Deze echo heeft als doel om te controleren of de baby in hoofdligging ligt. Het kan zijn dat er tijdens de zwangerschap een indicatie is voor meerdere echo’s.